Nikon D5600

Het afgelopen weekeinde heb ik een nieuwe fotocamera gekocht! Altijd een leuke bezigheid: kietel jezelf!

De ‘oude’ camera, een Nikon D5100, was immers ‘al’ vijf jaar oud! Maar ja, hij werkt nog steeds prima en er is eigenlijk geen reden om hem te vervangen. Het enige dat ik miste was het draadloos overzenden, vooral tijdens vakanties.

Op vakantie gaat altijd de Nikon mee voor de foto’s. Met de smartphone lukt het foto’s maken natuurlijk ook wel, maar deze zijn toch niet zo fraai als de foto’s van de spiegelreflexcamera. Maar met die spiegelreflexcamera kan je geen foto’s delen via Whatsapp. Dus wat krijg je dan? Je hebt een collectie foto’s op beide apparaten staan. Thuis gekomen moet dat vervolgens allemaal naar de computer, want daar komt alles samen: het archief en de back-up ervan. Da’s altijd een lastig klusje.

Gelukkig kan dat tegenwoordig dus anders. Je maakt foto’s met de reflexcamera, je stuurt de foto’s die je wilt delen draadloos naar je smartphone (Nikon heeft hiervoor een speciale gratis app ontwikkeld: SnapBrigde) en verstuurt ze vervolgens met Whatsapp. Erg handig!
Natuurlijk heeft de nieuwe camera nog andere voordelen: kleiner, lichter, sneller, enz.

Maar ja, degene die achter de camera staat maakt natuurlijk het verschil: het resultaat is een mooie plaat, of een aardige kiek!

En als ik dan toch bezig bent, meteen maar een nieuwe lens erbij gekocht! Een Tamron 70-300mm F4.0-5.6 DI LD Macro 1:2 objectief.

Prachtig objectief. Al wat ouder (leverbaar vanaf 2008), maar dat is dan ook meteen aan de prijs te merken. Een paar jaar geleden kostte hij nog ca. €300 – €400, nu kon ik hem overal vinden voor €139. Leuk prijsje dus.

De komende vijf jaar ben ik weer voorzien. 🙂
Binnenkort maar eens kijken voor een leuk tripje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.