Een zelfbouw CNC-machine – deel 5 – motor beugels

Tot nu toe heb ik, voor het uittesten van de machine, gebruik gemaakt van een viltstift. Maar die kan je natuurlijk verwisselen voor een iets anders! Jaren geleden, misschien wel 40(!), heb ik een miniboormachientje gekocht. Werkt nog altijd prima. Deze kan ik misschien wel inzetten als frees. Een paar beugeltjes ontworpen en geprint.
 
Op de foto rechts kan je zien dat er een uitsparing is om de boorkopsleutel in te steken, om de bits te wisselen (voor het blokkeren van de spantangen). De vraag is hoe ik dit geheel stabiel op de Z-as motor aangesloten krijg. Dat zal nog niet meevallen want het loopwerkje zit erg onregelmatig in elkaar. Ik heb al in China gekeken en mooie oplossingen gevonden.

Vraagt wel een investering van ca. €8 à €9! Het is wel een nettere oplossing, dus misschien wordt dit het wel. Het zal hierop makkelijker worden om iets te maken, zodat je bijvoorbeeld makkelijk van gereedschap kunt wisselen: een houder voor de frees, een houder voor een laserdiode en een houder voor een pen. Misschien toch eerst nog proberen een ontwerpje te maken voor de 3D printer?

(Zie ook deel 1deel 2deel 3 en deel 4)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.