Ombouw van een Proxxon MF70 naar CNC-machine – deel 2

Na deel 1, nu deel 2 van de ombouw van mijn Proxxon freesmachine. Het ombouwsetje is, toch nog redelijk snel, uit China aangekomen. Maar ….. er klopt iets niet. Het lijkt erop dat niet alle onderdelen zijn verstuurd! Wat ik heb gekregen komt in ieder geval niet overeen met de plaatjes van de bestelling.

Dit plaatje komt van de “seller”…
… en dit is wat ik heb gekregen

Ik mis dus die 8-hoekige stukken aluminium. Ook blijkt de diameter van het gat in de ronde onderdelen 6,3mm te zijn in plaats van de beloofde 5mm voor de NEMA17 stappenmotoras. De seller reageerde niet op mijn vragen, dus ben ik een dispute gestart en uiteindelijk €23,50 (van de €34!) teruggekregen en hoefde ik de spullen niet terug te sturen.
Wat blijkt? Het is een ombouwset voor NEMA23 motoren! Die hebben een 6,3mm as en worden op een andere manier gemonteerd. Hier een plaatje op www.cnczone.nl gevonden, van iemand die dezelfde ombouw jaren geleden al heeft uitgevoerd.

Al met al blijkt mijn set dus wel compleet. Alleen dus voor NEMA23 motoren. En die heb ik dus niet. Dan maar drie nieuwe motoren voor €33 bestellen bij Ali

Wel gestart met de ombouw en dan krijg je het volgende.

X- en Y-as wachten op hun stappenmotor
Z-as ook
Het geheel van bovenaf gezien

Alle onderdelen passen t.n.t. zeer goed. Hopelijk passen de motoren net zo strak. Zodra ze binnen zijn gaan we weer verder.

Op naar deel 3!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.