Een Prusa 3D printer

Eindelijk een 3D printer besteld! Een Prusa i3 MKII.

 

 

 

BEWERKEN!!!!

 

 

 

 

Op 22 december 2016 heb ik eindelijk de knoop doorgehakt en een 3D printer besteld. Het is de Prusa i3 MK II geworden: deze printer wordt op dit moment van schrijven overal zo’n beetje als “de beste koop” aangemerkt. Gebaseerd op het open source model RepRap is de Tjech Josef Prusa bezig gegaan met allerlei verbeteringen. Kijk hier voor het resultaat.

De verwachte levertijd is 6 tot 8 weken. Vanaf vandaag (6/1) dus nog zeker 4 weken wachten! Zodra de kit binnen is, direct aan de slag natuurlijk. De vorderingen zal ik hier delen. Ondertussen INLEZEN. Dat is wel nodig, want er komt een hoop achter vandaan; zo’n bestellinkje.
– Software om modellen te maken, dan wel modellen (veel op internet te vinden) aan te passen: de zogenaamde CAD/CAM programmatuur.
– Programmatuur die de 3D-bestanden controleert op fouten.
– Keuze maken voor het juiste filament: wanneer gebruik je welke soort?
– De daarop gebaseerde (juiste) instellingen vinden/bepalen om de printer aan te sturen (G-code).
Er zijn dus oneindig veel variabelen in dit spel aanwezig.

Wat mij naast dit alles intrigeert is dat je 3D scans kunt maken van bestaande objecten, groot en klein, om daar vervolgens kopieën van te maken. Ik heb al veel ideeën hieromtrent gezien. Eén idee is om een opstelling te maken van een camera, die door een IR-LED getriggerd, een serie foto’s maakt van een te kopieëren object dat ronddraait op een door een stappenmotor aangedreven plateau. Ik zal dit elders op deze site uit de doeken doen.

Een hele wereld van nieuw te ontdekken zaken is geopend! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.